Boeken

Als je me wilt boeken voor een lezing of als gespreksleider is een mailtje het beste: hallo@astridpoot.nl. Deze pagina gaat over de boeken die ik maak of maakte.

Designerly research methods

The Amsterdam University of Applied Sciences offers a minor Designing User Research. In this successful minor students learn and try different ‘designerly’ methods to research their audience or project.

With the minor as a starting point we decided to publish a series of handbooks on the different methods. The books will be covering both the underlying theory and the concrete methods. They are knowledgeable and applicable at the same time.

We plan to publish two books a year. I am one of the teachers in the minor and will be the editor in chief of the series.

👉 more

Het thuisnatuurklooiboek

Het grote thuisnatuurklooiboek is een activiteitenboek voor kinderen en ouders die toe zijn aan een lekkere dosis natuur. In het bos, maar ook de natuur in en om het huis en in de stad. Want natuur is overal! In het boek vind je veel verschillende activiteiten: je kunt leren, kijken, experimenteren, verzamelen, opzoeken, speuren of je eigen natuurmuseum maken. Kinderen zijn even weg van het scherm en leren op een speelse manier in hun omgeving de natuur zien en onderzoeken.

👉 meer

Maken in de klas

Handboek voor leraren in het PO. Maakonderwijs biedt een welkome afwisseling met het ‘hoofdwerk’ en geeft kinderen de kans om opgedane kennis in een bredere context te plaatsen en vooral ook zelf in de praktijk toe te passen.

Maken in de klas staat boordevol aanstekelijke voorbeelden van leraren en projecten die maken succesvol koppelen aan taal, techniek, kunst en natuurwetenschappen en het zo een goede plek in het curriculum geven. Aangevuld met inspirerende tekeningen, foto’s en verhalen is Maken in de klas een boek dat de leraar helpt om concreet met maakonderwijs aan de slag te gaan op een manier die bij haar of hem past.

👉 meer

Het grote zomerthuisblijfklooiboek

Het grote zomerthuisblijfklooiboek is een vakantieboek voor kinderen en ouders die na al het binnen schermkijken wel even toe zijn aan ontspanning en lekkere avonturen. Het boek is een klooiboek: geen opdrachten, veel ideeën. Er staan verschillende activiteiten in die je (meestal) met heel gewone spullen kunt doen. Kinderen zijn even weg van het scherm en leren op een speelse manier allerlei gereedschappen en technieken kennen.

👉 meer

Avonturen in het heelal. Het spannende verhaal van de Dwingeloo Radiotelescoop

Samen met Stichting Camras maakte ik een boek over het mooiste gebouw ter wereld: Radiotelescoop Dwingeloo.

👉 meer

Het grote boek van Max en Ro

Samen met de hele internationale maker-community maken we een boek in 50 delen over de herkomst van gereedschap. Max en Ro zoeken alles voor je uit, en natuurlijk leer je ook zelf met de gereedschappen werken! In het Nederlands en Engels.

👉 meer

Bo Bouwt een boot

Bo bouwt een boot is een prachtig boek over vriendschap, twijfel, doorzettingsvermogen, creativiteit en samen problemen oplossen voor kinderen in groep 6, 7 en 8 en hun ouders. Bo bouwt een boot is ook een boek over gereedschap: waar komt het vandaan, hoe moet je het gebruiken en wat kun je er zelf mee maken?

👉 meer